2010. január 17., vasárnap

Gazdit keresünk egy 2-3 éves drótszőrű német vizsla kan számára

2009. dec. 30.-án találtunk egy német vizslát. Kóborolt, le volt gyengülve, fázott és a fülétől a farkáig tele volt számtalan harapásnyommal. Megesett rajta a szívünk. Orvoshoz vittük, majd haza hozzánk, egyenesen a nappaliba. Ápoltuk, etettük, babusgattuk és Füli - mert így neveztük - lábra kapott és visszakapta az életkedvét. Az állatorvos szerint 2-3 éves, drótszőrű német vizsla kan. Az első héten csak antibiotikumokat kapott, holnap oltatjuk. Teljesen egészséges, vidám, játékos. Egyébként barátságos, csendes, nyugodt, szófogadó, szobatiszta.

Főtt ételt és száraztápot egyaránt elfogad. A táplálkozásnál álljunk meg egy szóra. Főtt étel esetében én olyasmire gondolok mint a fűszerezetlen főtt csirkefarhát rizzsel, mert ezt és hasonlót kapott Füli a lábadozása idején. Nem kötelező ilyen "luxusétellel" etetni. Csak azért írom le, mert volt jelentkező, aki főtt étel gyanánt sültkrumplival és hasonló "finomságokkal" szándékozta etetni. Azok jelentkezését várjuk, akik egyetértenek velünk néhány alapvető táplálási szabály tekintetében. A (kutyásboltokban forgalmazott) minőségi kutyatápok összetétele lényegesen jobb mint a bevásárlóközpontokban kapható termékek összetétele. A minőségi tápok alkotóelemei és ezek aránya jobban illeszkedik az egyes kutyák testalkatához vagy állapotához/életviteléhez. Ezek a tápok nem annyival drágábbak, mint amennyire első ránézésre tűnnek. Ezekből étkezésenként kevesebbet kell adni, mert koncentráltabbak és növényi fehérjék helyett állati fehérjéket tartalmaznak. Ezáltal könyebb/jobb az emésztés és kevesebb a fűben hagyott végtermék. Ha egyik eledelt kedvelik, azt egyhamar nem fogják megunni. A csont finom, de nem táplál, nem emészthető, gyomor és bélsérüléseket okozhat, tehát jó elkerülni. A szárnyasok csontja különösen veszélyes.

Megszoktuk és megszerettük egymást, de ennek ellenére Füli nem maradhat nálunk. Nekünk már van egy kutyusunk, történetesen egy szuka, Amy. Szaporodásuk elkerülése céljából egyikőjüket orvosi beavatkozásnak kellene alávetni. Ezzel a gondolattal nem tudunk megbarátkozni... Ráadásul Amy egyre zavartabb, féltékeny, gyakran morog, mert Füli, jámborsága ellenére, a méreteiből adódóan, vitathatatlanul "belakta Amy életterét": Amy plüssjátékaival játszik, beleeszik vagy beleiszik Amy tálkájába, elfoglalja Amy kedvenc kanapéját, hazaérkezésünkkor Amy elé furakodik az üdvözlő simogatásokért...

Szóval Fülinek menni kellene, de nem akárhova. A menhely szóba sem jöhet. Igazi Otthont és Gazdit, lehetőleg gyermekes családot keresünk Fülinek. Utcai plakátozás, internet és rádió-hirdetések, ismerősök útján stb., kerestük Füli előző vagy új gazdáját. Az eddigi jelentkezők nem rendelkeztek a legalapvetőbb kutyatartási tapasztalatokkal sem, vagy nem tudtak megfelelő területet és körülményeket biztosítani, vagy aziránt érdeklődtek, hogy vadászatra képzett, vagy sem... Füli nem igazi vadászkutya, csak úgy néz ki, és nem igazi szobakutya, csak úgy viselkedik. :)

Nem igénylünk semmilyen anyagi ellenszolgáltatást. Célunk Füli megfelelő elhelyezése.

Kapcsolatfelvétel: bdki01 (kukac) freemail (pont) hu, vagy üzenet itt a blogban.

ugrás a kezdőoldalra

Nincsenek megjegyzések: